Paper Based TOEFL – PBT
دارای ۳ بخش اصلی میباشد. امتیاز این امتحان از ۳۱۰ تا ۶۷۷ میباشد که به جمع نمره ۳ بخش آن مربوط شده و نمره بخش نوشتاری جدا محاسبه میشود.
۱- بخش شنیداری —————— ۵۰ پرسش —– ۳۵ دقیقه
۲- بخش ساختار و نگارش——— ۴۰ پرسش —– ۲۵ دقیقه
۳- درک مطلب ———————— ۵۰ پرسش —– ۵۵ دقیقه
بخش شنیداری: این بخش از تافل توانایی شما را در درک مکالمههای انگلیسی مورد سنجش قرار میدهد. این بخش خود به سه قسمت تقسیم میشود. قسمت اول این بخش شامل مکالمههایی کوتاه میباشد که بین دو نفر صورت میگیرد و پساز پایان هر مکالمه پرسشی مبنی بر اینکه چه چیزی بین این دو نفر رد و بدل شده است و یا پرسشی در مورد زمان یا مکان این مکالمه، مطرح میشود.
در قسمت دوم مکالمههای گستردهتری بین دو یا چند نفر انجام میشود و قسمت سوم نیز در برگیرنده نطقها و سخنرانیهایی است که بیشتر در مورد موضوعات دانشگاهی و آکادمیک میباشد.
بخش ساختار و نگارش: این بخش دو دسته از سؤالات را در بر میگیرد و هر دو دسته برای سنجش توانایی شما در تشخیص گرامر و ساختار صحیح در یک متن طراحی شدهاند. در دسته اول سؤالات (ساختار یا Structure) شما باید ساختار صحیح و ترتیب لغات را تشخیص دهید. این دسته از سؤالات از یک جمله با یک یا چند جای خالی تشکیل شده است و شما باید گزینهای را که به بهترین نحو جمله را تکمیل میکند، انتخاب کنید. در دسته دوم سؤالات (نگارش یا Written Expression) هم شما با جملات کاملی روبرو میشوید که زیر چهار تا از کلمات آنها خط کشیده شده است و شما باید کلمه یا عبارت نادرست را شناسایی کنید.
درک مطلب: مهارت کافی در درک متون انگلیسی و نیز دایره لغات خوب، کلید موفقیت در همه بخشهای تافل محسوب می شود، اما در این بخش این مهارتها بطور خاص مورد ارزیابی قرار میگیرند. این بخش از آزمون تافل معمولاً شامل پنج متن در زمینههای علمی و دانشگاهی میباشد و به دنبال هر متن ۱۰ پرسش مطرح میشود. همه اطلاعاتی که برای پاسخ به پرسشها نیاز دارید در داخل متنها گنجانده شده است و شما نیاز به پیش زمینه علمی خاصی ندارید.
Computer Based TOEFL – CBT
این امتحان بسیار شبیه امتحان تافل ورقهای میباشد، با این تفاوت که بوسیله کامپیوتر انجام میشود. این نوع آزمون در ایران برگزار نمیشود.
نسخه کامپیوتری آزمون تافل از بخشهای زیر تشکیل شده است:
۱- بخش شنیداری———— ۵۰-۳۰ پرسش——- ۶۰-۴۰ دقیقه
۲- ساختار———————– ۲۵-۲۰ پرسش——- ۲۰-۱۵ دقیقه
۳- درک مطلب—————– ۶۰-۴۴ پرسش——— ۹۰-۷۰ دقیقه
۴- بخش نوشتاری———— ۱ انشاء ———————۳۰ دقیقه
Internet Based TOEFL – iBT
تفاوت عمدهی آزمون iBT با دو نوع دیگر تافل (pbt-cbt)، افزودهشدن بخش Speaking و حذف Structure از آن است. هر ۴ مهارت زبان در آن مورد آزمایش قرار میگیرد. این آزمون از ۴ بخش ۳۰ نمرهای تشکیل شده است و تقریبا ۴ ساعت به درازا میکشد.
سیستم امتیازدهی در آزمون TOEFL iBT :
Listening:0-30
Reading:0-30
Speaking:0-30
Writing:0-30
Total score:0-120
بطور کلی میتوان امتخان iBT را در دو نوع تعریف کرد:
۱٫ بخش Reading آن long format و بخش Listening آن short format است.
۲٫ بخش Reading آن short format و بخش Listening آن long format است.
داوطلبان آزمون بصورت تصادفی، در یک زمان، یکی از انواع فوق را در امتحان مشاهده میکنند. از نظر نمرهدهی تفاوتی بین آنها دیده نمیشود. هر گروه یکی از بخشها را بصورت long format دارند.
مهارت Reading
در نوع Long Format سه بخش وجود دارد. بخش اول یک متن در مدت زمان ۲۰ دقیقه و دو بخش دیگر هر کدام ۲ متن و زمان ۴۰ دقیقه. بطور کلی هر متن شامل ۱۲ سوال است. آزموندهنده پس از پاسخ دادن به سوالات متن ۲ و ۳ (بخش دوم) در طول زمان ۴۰ دقیقه، باید به سوالات متنهای ۴و ۵ (بخش سوم) نیز در ۴۰ دقیقه بعد پاسخ گوید. البته باید توجه کرد که ۲ متن از این ۵ متن تصحیح نشده و در نمرهدهی تاثیر ندارد. اما از آنجا که آزموندهندگان در طول امتخان نمیدانند که کدام ۲ متن از ۵ متن داده شده، ارزیابی نمیشود، باید تمام تلاش خود را برای پاسخ گویی به سوالات داده شده بکنند.
در نوع Short Format که دو بخش است، سه متن داده میشود. اولین بخش همانند نوع Long Format باید در زمان ۲۰ دقیقه جواب داده شود و متنهای ۲و ۳ (بخش دوم) نیز در ۴۰ دقیقه بعد. در این نوع آزمون تمام متنها و سوالات آنها تصحیح میشود.
مهارت Listening
زمان این بخش ۴۰ دقیقه میباشد. بخش شنیداری این امتحان شامل مکالمات بلند میباشد و مکالمات کوتاه دو نوع دیگر در آن وجود ندارد. در این مهارت به داوطلبین توصیه میشود که در ضمن گوش دادن به مکالمات از شنیدههای خود نتبرداری کنند. نتبرداری از کلمات کلیدی و یا علامات اختصاری برای پاسخگویی بهتر به سوالات مفید میباشد. موضوعات مهارتهای آزمون تقریباً در مورد موضوعات رایج در مخیط دانشگاه برای دانشجویان و مطالب معمول و ساده در کلاسهایی همچون: فرهنگ شناسی، زمین شناسی، هنر، تاریخ، گیاهشناسی و غیره میباشند.
توجه : بعدار پایان این دو بخش ۱۰ دقیقه استراحت اجباری برای داوطلبان خارج از سایت آزمون در نظر گرفته شده است.
مهارت Speaking
این قسمت شامل سه بخش میباشد که در هر بخش دو سؤال مشابه به هم مطرح میشوند. در بخش اول یک موضوع عمومی داده میشود که در سوال اول معمولاً تعریفی از رخدادهای عمومی و سوال دوم نقدی بر رد و یا تأیید موضوعی از جانب شما خواهد بود. در این بخش به شما ۱۵ ثانیه زمان داده میشود تا پاسخ خود را مرور نموده و پس از اتمام ۴۵ ثانیه در مورد آن صحبت کنید. زمان سنج صفخه رایانه زمان را دقیقاً به شما نشان خواهد داد.
در بخش دوم ابتدا عنوان موضوعات سؤال از هدفن پخش میشود، سپس یک متنی بصورت خواندنی روی صفخه ظاهر میشود که ۴۵ ثانیه زمان دارید تا آ ن را بخوانید در این زمان شما میتوانید نکات را بر برگهای که به شما داده شده یادداشت کنید. در همینباره گفتگویی ما بین دونفر (در سؤال اول) و یک سخنرانی در کلاس درس (در سؤال دوم) از هدفن نیز پخش می شود. بعد از آن، یک سؤال از این دو مورد پرسیده میشود. که ۳۰ ثانیه زمان برای فکر کردن و ۶۰ ثانیه برای صحبت کردن دارید.
در بخش سوم یک گفتگو مابین دونفر (در سؤال اول) و یک سخنرانی در کلاس درس (در سؤال دوم) از هدفن پخش میشود و یک سؤال در توصیف مکالمات و سخنرانی پرسیده میشود که در این بخش نیز ۲۰ ثانیه برای فکر کردن و ۶۰ ثانیه برای صحبت کردن وقت دارید.
مهارت writing
در بخش نوشتاری این امتحان دو قسمت وجود دارد. درسؤال اول ابتدا برای داوطلب متنی ۲۰۰ تا ۳۰۰ کلمهای بر صفخه رایانه پدیدار میشود که داوطلب ۳ دقیقه زمان برای مطالعه آن دارد. زمان نوشتن ۲۰ دقیقه بوده و متن باید حاوی خداقل۱۵۰-۲۰۰ لغت باشد. سؤال دوم این بخش همچون تافل ورقهای شامل یک سؤال با مضمون عمومی است که ارئه یک متن ۵ پاراگرافی با رعایت اصول نوشتاری مناسب برای تافل کافی است. زمان پاسخگویی به این متن ۳۰ دقیقه و نیز باید حداقل حاوی ۳۰۰ کلمه باشد. در هنگام نوشتن هر دو متن تعداد کلمات نوشته شده در بالای صفخه نشان داده میشوند.